H Γεωργία Γεννιά και η Νίνα Κασιμάτη είναι οι δύο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ενόχληση στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς με την αυτόνομη γραμμή τους, μετρίασαν επικοινωνιακά τη δυσκολία που προφανώς είχε να διαχειριστεί η ΝΔ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και εμφάνισαν -με τη στάση τους, την κυβέρνηση ως σκορποχώρι.
Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν στην αίθουσα των δημοσιογράφων, για να πουν ότι μπορεί να πέρασε μεν η γραμμή του κόμματος, ωστόσο οι απώλειες δεν πέρασαν απαρατήρητες, αλλά θα συζητηθούν σε συνεδρίαση της Κ.Ο. ή του προεδρείου όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Εκείνο που δεν είπαν τα συγκεκριμένα στελέχη είναι ο φόβος που υπάρχει πλέον σε κάθε νομοσχέδιο να τρέχουν να μαζέψουν τις προσωπικές απόψεις των βουλευτών, τις οποίες σπεύδει να εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση για να βάλει θέμα δεδηλωμένης.
«Πρέπει να συζητήσουμε την κοινοβουλευτική μας παρουσία», εξηγούσε ένα από τα στελέχη, επιβεβαιώνοντας ότι οι βουλευτές θα κληθούν για ακρόαση απόψεων. Θα δώσουν «εξηγήσεις» για τη στάση τους, σύμφωνα με άλλους, καθώς της αποστασιοποίησης προηγήθηκε χοντρό παρασκήνιο προκειμένου να αποφευχθούν οι ψήφοι με το «ΚΑΤΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, θέμα υπάρχει για την Γεωργία Γεννιά, καθώς παρά τις προσπάθειες τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης, όσο αρκετών στελεχών τα προηγούμενα 24ωρα δεν κατάφεραν να τη μεταπείσουν.
«Βλέπω το θέμα ως εκπαιδευτικός», φέρεται να είπε σε όσους την πίεζαν, για να εισπράξει την απάντηση: «Κι εγώ σου μιλώ ως μητέρα», της απάντησε ορθά-κοφτά άλλη βουλευτίνα, καλώντας την να αλλάξει στάση και να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση.
Μετά τη νέα κρούση την Τρίτη το πρωί, αλλά και τις πιέσεις που αυξήθηκαν, οι περισσότερο έμειναν με την εντύπωση ότι η κυρία Γεννιά θα εξέφραζε με πολιτική δήλωση την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο άρθρο, αλλά θα υπερψήφιζε. Κι όμως η ίδια τους διέψευσε. Το «ΚΑΤΑ» στο άρθρο για το ηλικιακό όριο ακούστηκε μέχρι την Κουμουνδούρου και το Μαξίμου.
Η δεύτερη που συγκεντρώνει τα ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ πυρά για την επιλογή της ήταν η κυρία Κασιμάτη. Αντίθετη εξ αρχής στην τροπολογία για τη Θράκη επιχειρηματολόγησε, τα άκουσε, αλλά δεν άλλαξε γνώμη. Μάλιστα στη σελίδα της στο Facebοοκ ανέβασε αργά το απόγευμα της Τρίτης και την ομιλία της στη Βουλή. Εκείνο που προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στην συμπεριφορά της κυρίας Κασιμάτη ήταν το ότι διέκοψε την Αννέτα Καββαδία που εισηγείτο το νομοσχέδιο, ζητώντας το λόγο.
Οι τρεις βουλευτές από την Θράκη είναι ξεχωριστή περίπτωση, όπως και ο Μάρκος Μπόλαρης που επέλεξε μια ανάρτηση και την απουσία από το να εμφανιστεί στην αίθουσα και να ψηφίσει «ΚΑΤΑ».
Το σίγουρο είναι ότι για τις δύο, επικρατεί πολύ μεγάλη ενόχληση.
Όχι δεν θα διαγραφούν για την ώρα (εξ άλλου στον ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή δεν είναι κάτι εύκολο ή αυτονόητο), ωστόσο θεωρείται ο βέβαιο ότι θα τα… ακούσουν, καθώς στον ορίζοντα έρχονται και άλλα νομοσχέδια προοδευτικού περιεχομένου, και κανείς στην κυβέρνηση δε θέλει δυσάρεστες εκπλήξεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρακώστα στις Παρεμβάσεις: «Νιώθω περήφανη που ψήφισα το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νόμος του κράτους η αλλαγή φύλου στα 15 έτη – Πέρασε μόνο με 148 ψήφους βουλευτών!
ΑΚΟΜΑ: Φορτσάκης: Πρέπει να ντρεπόμαστε που έφτασε στην Βουλή τέτοιο νομοσχέδιο