Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Βαρικό Πιερίας (video)

Πιερία

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την Πιερία.

Νωρίτερα, αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ανθρώπων σε στο Βαρικό.

Τα ξημερώματα, κινδύνεψε οδηγός αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε σε αγροτική περιοχή της Βεργίνας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τον απομακρύνει.

Έως στιγμής, στην Πιερία χρειάστηκε να μεταφερθούν περίπου 40 άτομα σε ασφαλή σημεία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν αντλήσεις υδάτων σε επτά περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας Κατερίνης. Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο του νομού. Όπως έγινε γνωστό, ζημιές καταγράφηκαν σε καλλιέργειες στη Βροντού και τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Την ίδια ώρα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, και μόνο σε δύο σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, στο Βαρικό και κοντά στο Λιτόχωρο, η κίνηση (στο ρεύμα προς Αθήνα) γίνεται από μία λωρίδα, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Τα σχολεία στην Πιερία παραμένουν κλειστά σήμερα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στην περιοχή, ενώ πυρετώδεις είναι οι εργασίες των συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που με ειδικά μηχανήματα διανοίγουν ρέματα σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνα για υπερχείλιση.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βοήθεια, νερό, πνίγομαι»: Τα τελευταία λόγια του οδηγού της νταλίκας λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του στη Μάνδρα (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΑΝΙΚΟΣ – Σαρώνει τώρα η κακοκαιρία την Αττική – Στο έλεος της πλημμύρας το Κερατσίνι! (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: Μπαλάκι ευθυνών – Ο Μαυραγάνης «δείχνει» Δούρου και η Δούρου τον Δασάρχη και τη Δήμαρχο (video)