Αδελφοκτόνος με τις εντολές του πατέρα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στην οικογένεια γνωστού μαφιόζου

Γνωστός Ιταλός μαφιόζος έδωσε εντολή στον γιο του να δολοφονήσει την αδελφή του. Ο λόγος ήταν πως ενώ εκείνος βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής η κόρη του διατηρεί σχέσεις με αστυνομικό. Ο γιος προς έκπληξη του πατέρα αρνήθηκε και του απάντησε πως “αν ήθελε, μπορούσε να αναλάβει την όλη ευθύνη ο ίδιος”

Ο γιος του «νονού» της Κόζα Νόστρα Πίνο Σκαντούτο αρνήθηκε να δολοφονήσει την αδελφή του, η οποία έπρεπε «να τιμωρηθεί παραδειγματικά» επειδή διατηρεί δεσμό με καραμπινιέρο. Η εντολή της εκτέλεσης έφτασε από την φυλακή, από τον ίδιο τον «νονό» της σικελικής μαφίας και πατέρα των δυο αδελφών, ο οποίος θεώρησε ότι η κόρη του είχε ατιμάσει την οικογένειά του.

Ο γιος του Σκανούτο όμως αρνήθηκε να γίνει αδελφοκτόνος διότι, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, δεν ήθελε να χαλάσει τη ζωή του. Απάντησε στον πατέρα του ότι, «αν ήθελε, μπορούσε να αναλάβει την όλη ευθύνη ο ίδιος». «Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα κάνω στην κόρη μου το κατάλληλο δώρο. Έγινε ένας μπάτσος», έγραψε σε γράμμα που έστειλε στην αδελφή του, από την φυλακή, ο Πίνο Σκαντούτο.

Η όλη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε από την ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης στο Παλέρμο της Σικελίας η οποία οδήγησε στην σύλληψη 16 μελών και υποστηρικτών της Κόζα Νόστρα. Το μίσος του Σκαντούτο προς την κόρη του, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, οφείλεται και στο ότι υποπτευόταν πως είχε συλληφθεί ακριβώς λόγω της σχέσης της με τον καραμπινιέρο και των μυστικών και ανομολόγητων λεπτομερειών που μπορεί να του αποκάλυψε.

Παράλληλα με την κόρη του, σύμφωνα με το φονικό σχέδιό του, θα έπρεπε να θανατωθεί και ο σύντροφός της, αλλά αυτή την φορά, ο παράλογος «κώδικας τιμής» στον οποίο βασίζονται οι διάφορες μαφίες, δεν υπερίσχυσε της λογικής ενός νέου, ο οποίος κατάφερε να προτάξει την αυτόνομη σκέψη του και την θέληση για ζωή.

Διαβάστε επίσης: Τρομαχτικές μαρτυρίες για το μακελειό: «Ακούγαμε τα ουρλιαχτά των ανθρώπων» (pics)