Μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το υπ. Εργασίας και έβγαλαν την Ευρωπαϊκή σημαία

«Η κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ είναι ένα μήνυμα επιθετικής διεκδίκησης για την κατάργηση των αντεργατικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Αυτό δήλωσε ο Αλέκος Περράκης, μέλος του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το γραφείο της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Μέλη του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί είχαν προχωρήσει σε αιφνιδιαστική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου άπλωσαν ένα μεγάλο πανό το οποίο προαναγγέλλει τη συγκέντρωση της 9ης Νοεμβρίου στο Σύνταγμα ενάντια στην επικείμενη 3η αξιολόγηση που, όπως υποστηρίζουν, θα επιφέρει κι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού και επιπλέον κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων όπως αυτό της απεργίας.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι ο μέσος μισθωτός έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μείωση της αγοραστικής του δύναμης κατά 23% και του βιοτικού του επιπέδου την περίοδο της κρίσης κατά 50% .

Ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι συνολικά έχουν περάσει αυτά τα χρόνια 23 αντισυνταξιουχικοί νόμοι με αποτέλεσμα το 50% των συνταξιούχων να ζει με σύνταξη κάτω από 500 ευρώ το μήνα και ότι με το Ν.4387/2016 έχουν χαθεί για τους συνταξιούχους εισοδήματα άνω των 60 δισ. ευρώ.

Ο κ. Περράκης κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανέργους να μη συμβιβαστούν με τα «νέα μέτρα» και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με τη συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου αλλά και συλλαλητήριο συνταξιούχων στις 23 του μήνα στην Πλατεία Κοτζιά.

Με το πέρας της συνέντευξης Τύπου, στο ξεκίνημα της οποίας είχε αφαιρεθεί συμβολικά η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΠΑΜΕ αποχώρησε από το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Αναρχικοί εισέβαλαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο στα Εξάρχεια