«Πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια μου»: Τι λέει στην κατάθεση του ο Λουκάς Παπαδήμος

“Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο”.

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή που έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ., στις 31 Μαΐου 2017, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, σχετικά με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του έξι ημέρες νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το “Βήμα της Κυριακής” φέρνει στη δημοσιότητα απόσπασμα από την κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και στοιχεία από το δικαστικό φάκελο της, αναφερόμενης από την ΕΛ.ΑΣ., δράσης του 29χρονου αναρχικού Κωνσταντίνου Γ., που φέρεται να έστειλε τον τελευταίο χρόνο μία σειρά από δέματα-βόμβες στον Λουκά Παπαδήμο, στον πρώην Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά το απόσπασμα από την κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το In.gr: “Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού. Τότε διεπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. Τo κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής μου της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο – Πόρισμα με… απορίες για τα κενά ασφαλείας

Τον Παπαδήμο στον «Ευαγγελισμό» πήγε να δει ο Ρέγκλινγκ

Παίρνει εξιτήριο ο Παπαδήμος – Σωστό φρούριο το σπίτι του