Σοκ για εκατομμύρια Έλληνες – Η ΔΕΗ δίνει σε εισπρακτική εταιρεία τα ληξιπρόθεσμα χρέη!

ΔΕΗ

Σε Κοινοπραξία εταιρειών με συμμετοχή της αμερικανικής FINACITY CORPORATION προσανατολίζεται η ΔΕΗ να αναθέσει το έργο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος για την επικοινωνία της επιχείρησης.

Στην προσπάθεια για διαχείριση και περιορισμό των ληξιπρόθεσμων εντάσσεται και η αύξηση του επιτοκίου για τα μη ρυθμισμένα χρέη, όπως και η επιβολή τόκων στις οφειλές του Δημοσίου που αποφάσισε πρόσφατα το ΔΣ της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος η FINACITY, αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος εξειδικευμένος στις τιτλοποιήσεις θα εισφέρει την εμπειρία στη διαχείριση χρεών ενώ υπεργολάβοι για νομικά, συμβουλευτικά, λειτουργικά, διαχειριστικά κ.α. θέματα θα είναι οι εταιρείες IBM Hellas A.E., Deutshce Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK, KAΠA RESEARCH A.E. και NIKOΛAOΣ A. ANΔPIKOΠOYΛOΣ KAI ΣYNEPΓATEΣ ΔIKHΓOPIKH ETAIPEIA.

Σημειώνεται πάντως ότι η απόφαση για ανάθεση της σύμβασης δεν έχει ληφθεί ακόμη από το ΔΣ της ΔΕΗ.

Χαρακτηριστικό του αδιεξόδου είναι ότι τα χρέη των πολιτών προς την επιχείρηση παραμένουν υψηλά καθώς διαμορφώνονται στα 2,231 δισ. ευρώ, έναντι 2,258 δισ. που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ποιοι και πόσα οφείλουν

Αξιοσημείωτο είναι πως από τα 2,231 δισ. το μεγαλύτερο ποσό (και πιο συγκεκριμένα τα 483 εκατομμύρια) προέρχεται από πελάτες που χρωστούν περισσότερα από 3.000 ευρώ έκαστος, και οι οποίοι αριθμούν τις 83.000.

Σε 200.000 ανέρχονται οι καταναλωτές που χρωστούν από 1.000-3.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό οφειλής προς τη ΔΕΗ να αγγίζει τα 263 εκατομμύρια, ενώ 135 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ύψος των χρεών προς την επιχείρηση από 258.000 καταναλωτές ο καθένας από τους οποίους έχει ανεξόφλητες οφειλές από 500-1.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η συντριπτική αριθμητικά μερίδα των πελατών που χρωστούν (1,069 εκατ.) έχουν οφειλές μικρότερες από 500 ευρώ, με συνέπεια να πρέπει να αναμένει να εισπράξει από αυτούς η επιχείρηση 125 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει άποψη το Bloomberg: «Η Ελλάδα από ημιαπομονωμένο τρελοκομείο κερδίζει τον σεβασμό»