Σπίρτζης για Μάνδρα «Όποιος κατηγορεί την περιφερειάρχη κοροϊδεύει και λαϊκίζει»

Σπίρτζης

«Όποιος πάει να επιρρίψει τις ευθύνες στην περιφερειάρχη ή τη δήμαρχο τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα κοροϊδεύει και λαϊκίζει» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, μιλώντας στο “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υπουργό το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. «Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Eστίασε στα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς τα μπαζωμένα ρέματα μετρούν δεκαετίες πίσω: «Μπορεί αυτό το χωροταξικό χάος να φτιαχτεί σε 2,5 χρόνια; Όλη η Ελλάδα είναι επικίνδυνη! Από το 2004 έως τώρα έχουν γίνει 192 πλημμύρες».

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης ότι με βάση τον νόμο για τον Καλλικράτη αρμόδιοι φορείς για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων είναι οι δήμοι και η Περιφέρεια, όχι το υπουργείο.

Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι εκτελούνται αυτή τη στιγμή αντιπλημμυρικά έργα ύψους 302 εκατ ευρώ αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την περίοδο 2010-2014 είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά μόνο 3,5 εκατομμύρια.

Είπε επίσης ότι δεν πρόλαβε ο ίδιος να πάει στη Μάνδρα γιατί έλειπε στο εξωτερικό. αλλά πήγαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρυσόγονος για το κοινωνικό μέρισμα: «Κάνουν αναδιανομή εξαθλίωσης»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνάντηση Τσίπρα με Μακρόν στο Παρίσι – Όλο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

ΑΚΟΜΑ: Δ. Μάρδας: Δεν έκανε καλά που εμφάνισε τα έγγραφα ο κ. Λοβέρδος