Το χρήμα στην Αρχαία Ελλάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μια αρχαιολογική έκθεση που θα συζητηθεί πολύ, όχι μόνο λόγω της θεματολογίας της αλλά και εξαιτίας του ποικίλου περιεχομένου της, έχει ξεκινήσει από την 2α Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει ως την 15η Απριλίου 2018 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. «ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα» είναι ο τίτλος της και, φυσικά, δεν είναι τυχαίος.

«Μολονότι τα κέρματα, χρυσά, ασημένια, χάλκινα ή από ήλεκτρο, είναι πολύ κομψά, εξαιρετικά ενδιαφέροντα και καταπληκτικής μικροτεχνίας, είναι πληκτικά όταν τα βλέπεις σε μια έκθεση. Εμείς θέλαμε να δώσουμε κάτι απτό και συγκεκριμένο, έτσι προέκυψε και ο τίτλος», δήλωσε ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα για τη νέα περιοδική έκθεση, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Μουσείου με τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.

Και πράγματι, μόνο πληκτική δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς, καθώς μέσα από οκτώ ενότητες («Χρήμα και συναλλαγές», «Χρήμα και εμπόριο», «Χρήμα και τέχνη», «Χρήμα και ιστορία», «Χρήμα και διακίνηση ιδεών», «Χρήμα και προπαγάνδα», «Χρήμα και κοινωνία», «Χρήμα και τράπεζες») ο επισκέπτης κατανοεί πλήρως τα απτά αυτά σύμβολα, που αποτελούν κομμάτι μιας ολόκληρης κοινωνίας και ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατάρες και… βουντού στην αρχαία Ελλάδα στο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο

Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη – Στην Κρήτη πρωτοπερπάτησε ο άνθρωπος!

Τρίτη η αρχαία Κόρινθος στους καλύτερους αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμο (vid)