Αύριο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για τον Δεκέμβρη θα γίνει πριν το τελευταίο πενθήμερο του μήνα, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται από σήμερα Πέμπτη 21/12 το απόγευμα να φαίνεται στους λογαριασμούς, ενώ η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Η καταβολή που θα γίνει, αφορά τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και το βοήθημα θα χορηγηθεί σε 288.928 δικαιούχους και αφορά 644.309 άτομα οι οποίοι θα λάβουν συνολικά 64.902.032 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα, η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το Υπουργείο Εργασίας συμβουλεύει τους δικαιούχους του ΚΕΑ να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για τα θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαύρος χρυσός – Τετραπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο φορολογικός… εφιάλτης των Χριστουγέννων – Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του ’17

ΑΚΟΜΑ: Πότε καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα, συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων