Επίσκεψη του γενικού διευθυντή της ESA στο ελληνικό si-Cluster

Satellite Orbitin Planet Earth. Realistic 3D Scene

Τo ελληνικό si-Cluster επισκέφτηκε σήμερα ο Γερμανός γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Γιαν Βέρνερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Corallia στο Μαρούσι, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και φορέων του ελληνικού οικοσυστήματος διαστημικής. To si-Cluster είναι το μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον επικεφαλής της ESA συνόδευσαν ο K. Schrogl, επικεφαλής του γραφείου σχέσεων με τα κράτη-μέλη της ESA, ο F. Salzgeber, επικεφαλής του γραφείου μεταφοράς τεχνολογίας της ESA και οι C. Giannopapa και M. Abete, σύμβουλοι σχέσεων με τα κράτη στο γραφείο του γενικού διευθυντή της ESA. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Β. Μακιός, γενικός διευθυντής του Corallia, ο J. Sanchez, πρόεδρος του si-Cluster, ο Α. Πότσης, πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ και ο Γ. Συννεφάκης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δορυφορικών Υπηρεσιών και Διαστημικών Εφαρμογών του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος διαθέτει «αυτόματο πιλότο»

Εντυπωσιακό: Τα πρώτα δένδρα ήταν πιο περίπλοκα από τα σημερινά

Επιτυχής η παρουσία του ελληνικού si-Cluster σε διεθνή έκθεση διαστημικής τεχνολογίας