Κεντρικό θέμα στα ξένα ΜΜΕ η έκρηξη στο Εφετείο

Εφετείο Διεθνή

Το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων και ΜΜΕ κάνει η είδηση της έκρηξης βόμβας τις πρώτες πρωινές ώρες στο Εφετείο Αθηνών.

Εφετείο Διεθνή 02

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η πυροδότηση του αυτοσχέδιου μηχανισμού προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά όχι θύματα κι ότι είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δύο ελληνικά ΜΜΕ.

Εφετείο Διεθνή 03

Οι New York Times λένε ότι οι αστυνομικοί που απέκλεισαν το σημείο, βρήκαν έξω από το κτίριο μια τσάντα που περιείχε τα εκρηκτικά και ερευνούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

Εφετείο Διεθνή 04

Το ABCNews επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την έγκριση από τη Βουλή μέτρων για την επιβολή κυρώσεων κατά διαδηλωτών που συγκεντρώνονται τακτικά στο δικαστήριο προσπαθώντας να εμποδίσουν τους εβδομαδιαίους πλειστηριασμούς κατοικιών. Και σημειώνει: «Οι πλειστηριασμοί έχουν ασκήσει πίεση στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία εγκατέλειψε αυστηρότερα μέτρα προστασίας για τους όσους έχουν δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές. Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής κρίσης, περίπου τα μισά από τα δάνεια στην Ελλάδα θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα – το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντονής για την έκρηξη στο Εφετείο: «Πράξη εγκληματική, αποτρόπαιη και καταδικαστέα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θα είχαμε νεκρό – Πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό φρουρό στο Εφετείο οι τρομοκράτες!

ΑΚΟΜΑ: Αναστέλλονται για σήμερα όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών