Κοινό μέτωπο Mακρόν-Ερντογάν για να αλλάξουν γνώμη στον Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

Ιερουσαλήμ

Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Γαλλίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Εμανουέλ Μακρόν, θα συνεργαστούν σε μια προσπάθεια να πείσουν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Ιερουσαλήμ, ανέφερε πηγή της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι η ενέργεια των ΗΠΑ προκαλεί ανησυχίες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Τουρκία και Γαλλία θα καταβάλουν κοινή προσπάθεια για να αναθεωρήσει η Ουάσινγκτον την απόφασή της.

Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε επίσης τηλεφωνικά για το ίδιο θέμα με τους ομολόγους του του Καζακστάν, του Λιβάνου και του Αζερμπαϊτζάν. Την Τετάρτη συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, για την επόμενη εβδομάδα.

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ ανησυχεί τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Δύση. Την Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία και Σουηδία κάλεσαν την Ουάσινγκτον να παρουσιάσει “λεπτομερείς προτάσεις για μια διευθέτηση” του Μεσανατολικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκινημένος ο Mακρόν για Χαλιντέι: «Χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας» (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φοβηθήκαμε τον Ερντογάν! Όσα γράφει ο γερμανικός τύπος για την επίσκεψη του «Σουλτάνου» στην Ελλάδα

ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση-κόλαφος για τη Μέρκελ – Το 70% των Γερμανών πιστεύουν στον «μεγάλο» συνασπισμό