Σοκάρουν οι καταγγελίες – Έδωσαν συσσίτιο με σκουλήκια σε Έλληνες στρατιώτες

Σκουλήκια

Σάλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες νεοσύλλεκτων φαντάρων ότι τους χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο με… σκουλήκια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φαντάρων στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου την περασμένη Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου τους χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο το οποίο περιελάμβανε κοτόσουπα, στην οποία όμως βρέθηκαν σκουλήκια.

Μάλιστα οι καταγγελίες των φαντάρων έφτασαν μέχρι και τη Βουλή, καθώς 4 βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα στον αρμόδιο υπουργό.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του ΚΚΕ, «άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία κι ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο». Κατά την ίδια την καταγγελία το περιστατικό επιβεβαίωσαν και οι παρόντες αξιωματικοί της μονάδας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

«Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του. Ωστόσο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια», αναφέρει το ΚΚΕ στην ερώτησή του και συνεχίζει:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων. Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους».

Κατόπιν όλων αυτών το ΚΚΕ ερωτά του αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βροχή» οι βόμβες μολότοφ στο Πολυτεχνείο – Επεισόδια επί μία ώρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται επικουρικές… πείνας με τον επανυπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου

AKOMA: Πορεία Παλαιστινίων και μελών της ΚΝΕ στην αμερικανική πρεσβεία