Το σαββατοκύριακο θα χιονίσει και στην Αττική – Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί!

Γιάννης Καλλιάνος

Επιμένει ο χιονιάς που έχει πλήξει τις περισσότερες ημιορεινές κι ορεινές περιοχές όλης της χώρας, καθώς χιονίζει σε υψόμετρο ακόμα και 250 μέτρων.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες από τα 400-500 μέτρα και πάνω σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, καθώς χιονίζει ακόμα και σε πεδινές περιοχές της νότιας Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, την Στερεά, αλλά και την Πελοπόννησο και τα πολύ ορεινά της Κρήτης.

Στην Αττική σήμερα χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από τα 650 μέτρα, όμως σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης στα βόρεια προάστια, «οριακά μέχρι το Χαλάνδρι», όπως είπε χαρακτηριστικά, το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή το πρωί.

Ο «βρετανικού τύπου καιρός» θα διατηρηθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, με έντονες καταιγίδες στα νησιά όλη την ημέρα σήμερα, θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση το Σάββατο, ενώ αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή από Σάββατο βράδυ προς Κυριακή πρωί.

Τη Δευτέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος, με ηλιοφάνεια και κρύο, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοιχτοί οι δρόμοι στο Πήλιο με συνεχείς αποχιονισμούς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κι άλλες αλλαγές στη ΔΕΗ από το ’18 – Ποιοι θα λαμβάνουν μηνιαίους λογαριασμούς

ΑΚΟΜΑ: Θα είχαμε νεκρό – Πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό φρουρό στο Εφετείο οι τρομοκράτες!