Θησαυρός από την αρχαία Ελλάδα στο σπίτι δισεκατομμυριούχου στο Μανχάταν – Θα επιστραφούν στην πατρίδα τους

Στάινχαρτ

Στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Στάινχαρτ στο Μανχάταν εισέβαλαν οι Αρχές της Νέας Υόρκης, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που, όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του γενικού εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Σάιρους Βανς Τζούνιορ, να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Στάινχαρτ03

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα είναι μια αρχαιοελληνική λευκή λήκυθος, από τον 5ο αιώνα π.Χ., η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 380.000 δολάρια.

Επίσης, κατασχέθηκαν φιγούρες της Πρωτοκορινθιακής Περιόδου (από τον 7ο π.Χ. αιώνα) που απεικονίζουν μια κουκουβάγια και μια πάπια, με τα δύο αυτά έργα να εκτιμάται ότι αξίζουν μαζί 250.000 δολάρια.

Στάινχαρτ02
Η λευκή λήκυθος που βρέθηκε στο σπίτι του Στάινχαρτ

Ο Στάινχαρτ, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτής και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα επί τρεις δεκαετίες κι έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του.

Στάινχαρτ04

Οι New York Times επιχείρησαν να μιλήσουν με τον 77χρονο Στάινχαρτ, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο «για την ώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Οι αποκαλύψεις μου θα τον ρίξουν»: Δηλώνει ο συγγραφέας του βιβλίου για τον Τραμπ, Μάικλ Γουλφ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φώναζαν «προδότη!» – Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Έλληνα Πατριάρχη Ιεροσολύμων στη Βηθλεέμ (pics)

ΑΚΟΜΑ: Ιταλικές εκλογές – Από 35.000 ευρώ θα πληρώσουν οι υποψήφιοι με το κόμμα του Μπερλουσκόνι!