Κάθετος ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου: “Ο “Φύλακας” θα αποκατασταθεί – Η θέση του είναι στο Παλαιό Φάληρο” (video)

Κάθετος είναι ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου, ο γλύπτης του Phylax στο Παλαιό Φάληρο, ως προς το μέλλον του έργου του. Όπως τόνισε η ζημιά θα αποκατασταθεί υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το γλυπτό θα πρέπει να επιστρέψει στη θέση του.

Ο Phylax έπεσε θύμα βανδάλων τα ξημερώματα. Όπως περιέγραψε στο newsit.gr o δήμαρχος της περιοχής μια ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων πήγαν με 2 τζιπ και ένα φορτηγό στο Παλαιό Φάληρο και αφού έδεσαν με σχοινιά το γλυπτό το έριξαν στο έδαφος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου έκανε λόγο για “Είναι ένα θλιβερό γεγονός” τονίζοντας πως “είναι επικίνδυνο γιατί ενέργειες αυτού του τύπου είναι τοξικές και μοιάζουν με ιό που μπορεί να προσβάλει το σύνολο” Όπως τόνισε ο γλύπτης είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση η οποία “αποκτά μια επικίνδυνη διάσταση, δεν είναι ένας απλός βανδαλισμός αλλά προσβολή στην ελευθερία του ατόμου.

Κωστής Γεωργίου

Το έργο θα αποκατασταθεί
Όπως είπε ο εικαστικός “η θέση του είναι εκεί, εάν δεν είναι αυτό τι άλλο θα μπορούσε να είναι” αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τον ίδιο δεν τίθεται θέμα αλλαγής τοποθεσίας για το γλυπτό.

Τόνισε παράλληλα πως “”ό,τι ζημιά κι αν είναι μπορούμε να την αποκαταστήσουμε ανά πάσα στιγμή”, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το ζήτημα δεν είναι η ζημιά στο έργο αλλά ότι “υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που αποφάσισαν ότι δεν τους αρέσει το έργο κι έτσι το στέρησαν από εκείνους που τους αρέσει”.

Μίλησε για μια επικίνδυνη κατάσταση καθώς όπως είπε “πρώτα το ράντισαν με αγιασμό, ύστερα πέταξαν μπογιές προσπάθησαν να το ρίξουν δυο φορές και την τρίτη το κατάφεραν”, χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν ως έναν “μετα-οργουελικό μεσαίωνα”.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε τη μάχη των ρυμουλκών με τα μποφόρ να «δέσουν» το «Παναγιά Αγιάσου» (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο! «Γκρέμισαν» τον Κόκκινο Άγγελο στο Π. Φάληρο – Τον έδεσαν με σχοινιά και τον τράβηξαν με φορτηγό (pics)

ΑΚΟΜΑ: Το «Παναγιά Αγιάσου» πλέει ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι του Πειραιά – Έσπασαν οι κάβοι από τους ισχυρούς ανέμους