Κατηγορηματικός ο Τζανακόπουλος: “Δεν επίκειται, ούτε επιτρέπεται η έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών”

Τζανακόπουλος

Το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών έχει κλείσει, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δεν επίκειται, ούτε επιτρέπεται η έκδοση των 8 Τούρκων, ανεξάρτητα από την έκβαση των αιτήσεων ασύλου τους, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Η αντιπολίτευση για το ζήτημα αυτό επιμένει να λέει ανακρίβειες», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Εχουμε αυτή τη στιγμή τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου που αποφάσισε αντίθετα με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, να χορηγήσει άσυλο σε έναν από αυτούς», είπε, για να τονίσει πως αυτό που εκτίμησε η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μια απόφαση της διοικητικής αρχής (όπως είναι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου), θα πρέπει η συγκεκριμένη υπόθεση εξαιτίας των λεπτών νομικών ζητημάτων που αφορά, να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο βαθμό, δηλαδή να κριθεί από το διοικητικό εφετείο που θα κρίνει επί της προσφυγής που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. «Άρα εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να είναι κρυφό και σκοτεινό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» και σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ξεχνά τη δική της ιστορία.

«Ο Σεπτέμβρης του 2018 είναι πολιτικό ορόσημο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η οικονομική σταθερότητα της χώρας πρέπει να εμπεδωθεί σε βάθος χρόνου, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Όσο για τη στάση του κ. Στουρνάρα είπε ότι οφείλει να λειτουργεί με βάση τα καθήκοντά του και τις αρμοδιότητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπανάτσιου: «Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχουν αλλάξει οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεβέντης προς Παυλόπουλο: Προσέξτε να μην παραδοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

ΑΚΟΜΑ: Παυλόπουλος: Ο ρόλος μας είναι ιστορικός, όταν χρειαστεί είμαστε ενωμένοι και δυνατοί