Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: “Όχι λύση απλά για τη λύση”

“Ας κοιτάξουν πρώτα τα του οίκου τους στην κυβέρνηση και μετά ας κρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, σημείωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Γ. Κουμουτσάκος.

O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ αωέφερε επίσης: “Η κυβέρνηση αποκόπηκε τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου τις οποίες κράτησαν στο σκοτάδι αναφορικά με την διαπραγμάτευση και αφετέρου αποκόπηκαν από την ψυχή των Ελλήνων με τους αφορισμούς για τα συλλαλητήρια”.

“Έχει χαθεί μία σημαντική ευκαιρία για τη λύση του ζητήματος των Σκοπίων καθώς όντως η σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων εμφανίζει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι”, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εάν η ΝΔ επιθυμεί τελικώς τη λύση του ζητήματος των Σκοπίων ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε: “Η Νέα Δημοκρατία εννοείται πως θέλει τη λύση του ζητήματος αλλά όχι με οποιαδήποτε λύση. Δεν επιθυμούμε λύση απλά για τη λύση. Βλέπω πως ο κ. Τσίπρας πορεύεται μόνος του απέναντι στην ιστορία και τις ευθύνες του. Ο κ. Νίμιτς μπορεί να έχει αποφασίσει για το όνομα αλλά χωρίς την συγκατάθεση της Ελλάδος δεν μπορεί να γίνει τίποτα”.

Τέλος αναφερόμενος στο επερχόμενο συλλαλητήριο των Αθηνών ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως “πολλά πρόσωπα ανακατεύτηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές θα πρέπει να προστατεύσουν την διοργάνωση από ακρότητες και τρελές εκφράσεις και φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι και την δημιουργία κομμάτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε η Γεννηματά από τον Τσίπρα

Θεοδωράκης: Είχα ζητήσει ενημέρωση από τον Σεπτέμβριο