Στην Κάλυμνο ο Τσίπρας για τα Θεοφάνεια – To σαφέστατο μήνυμα του στους Τούρκους! (pics & video)

Θεοφάνεια

Στην Κάλυμνο έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού. Στη συνέχεια μετέβη στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».

Εκεί οι εικόνες ήταν συγκινητικές, αφού δεκάδες άνδρες κάθε ηλικίας, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Καλύμνου με έναν νεαρό να καταφέρνει να φτάνει πρώτος στον σταυρό!

Ο νεαρός άνδρας που έπιασε τον Σταυρό ανέβηκε στην αποβάθρα κι είχε χειραψία με τον πρωθυπουργό.

Θεοφάνεια02

Αμέσως μετά στάθηκε δίπλα του, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα
«Χρόνια πολλά σε όλους, είναι μεγάλη μου τιμή που βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Καλύμνου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους νησιώτες χρόνια πολλά» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο οποίος στην συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλω να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ – από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπά η καρδία της Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδας, της Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει».

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους γείτονες μας συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας, αξίες που όπως είπε η πατρίδα μας υπερασπίζεται διαχρονικά. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

«Είμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης για να να σηματοδοτήσουμε ότι εδώ χτυπά η “καρδιά» της Ελλάδος. Είμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, ειρήνης και αποφασιστικότητας στους γείτονές μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Επίσης από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παυλόπουλος από Πειραιά: «Η γιορτή των Φώτων μας διδάσκει να χαράξουμε το μέλλον που μας αναλογεί»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτη δήλωση από Λεβέντη: «O Τσίπρας βγάζει τη Μπαζιάνα «στο κλαρί»»

ΑΚΟΜΑ: «Επιστρατεύτηκε η Π. Μπαζιάνα για να σώσει την καταρρέουσα δημοτικότητα του Τσίπρα»