Τα ηχητικά της πολυσυζητημένης συνέντευξης – Ακούστε την Περιστέρα Μπαζιάνα να λέει ότι κλαίει σε κάθε επέτειο του δημοψηφίσματος

Μπέττυ Μπαζιάνα

Ανάμεικτες εντυπώσεις και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η τετρασέλιδη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα. 

Στη συνέντευξή της, η πρώτη κυρία μίλησε για την Αριστερά, τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα, τη δουλειά της στο πανεπιστήμιο, ακόμη και για την καταγωγή της.

Από όλα όσα είπε δύο σημεία προκάλεσαν μεγαλύτερη αίσθηση, η αναφορά της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία και η φράση της ότι κάθε 5η Ιουλίου, στην επέτειο του δημοψηφίσματος δηλαδή, κλαίει.

Η “Εφημερίδα των Συντακτών” έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα ηχητικά αποσπάσματα από την εν λόγω πολυσυζητημένη συνέντευξη.

Ακούστε τα παρακάτω:

«Κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή»

«Μια κατάσταση που λες δεν πάει άλλο. Μας οδηγούνε να υποχρεωνόμαστε σαν λαός σε θυσίες οι οποίες δεν βγάζουν πουθενά, δεν κάνει κανείς πίσω γιατί αυτή είναι η γραμμή των ισχυρών και πρέπει να συνεχίσεις. Το παλαιότερο προσωπικό τι έλεγε; ότι θέλετε, ένας λαός που δεν άντεχε και ένας ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε δεν πάει άλλο, μια φωνή που δεν ακουγόταν πουθενά γιατί τα μέσα τα είχαν και τα έχουν ακόμη οι παλαιότεροι».

«Δεν πρέπει να αδικούμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκείνες τις στιγμές, προσπάθησε προσπάθησε με μεγάλη ειλικρίνεια, γιατί αυτό δεν συμμερίζομαι όσους λένε ότι πρόδωσε. Δεν πρόδωσε. Πήρε στα χέρια του μια κατάσταση που είχε χρωστούμενα το τεφτέρι και έπρεπε να τα φέρει πιο κοντά  σε αυτά που πίστευε και τα κατάφερε. Απεναντί του είχε μια οργανωμένη γραμμή, αδιέξοδη, το παραδέχονταν, το παραδέχονται και σήμερα…».