18 σεισμοί σήμερα στην Αττική – Τι ισχυρίζονται οι σεισμολόγοι!

Σεισμοί

Ανησυχία έχουν προκαλέσει από τα ξημερώματα οι δεκάδες μικροί σεισμοί που έγιναν αισθητοί στην Αττική. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και τις 09:59, καταγράφηκαν πολλοί, μικροί σεισμοί και τα επίκεντρα καταλαμβάνουν τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αττικής και Εύβοιας.

Δεκαοκτώ σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη 2,8 Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί από το πρωί με επίκεντρο την ακτογραμμή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης.

«Είναι μια περιοχή όπου στο παρελθόν μας έχει απασχολήσει, δίνει πολλούς μικρούς σεισμούς και το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι σεισμοί δεν ξεπερνούν τα 3-4 Ρίχτερ, είναι μικρά ρήγματα στην περιοχή. Φαίνεται ότι δεν μπορούν να δώσουν κάτι περισσότερο, παρά το γεγονός αυτό οι σεισμοί γίνονται αντιληπτοί σε κάποιες περιοχές», εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Απευθείας».

«Πρόκειται για σμήνος σεισμών. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Η περιοχή δεν έχει δώσει ιστορικά κάποιο μεγάλο σεισμό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Χουλιάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος σεισμός στις 10 το πρωί στην Αττική

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτη ανατροπή στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: «Μου έδωσαν 30.000 ευρώ για να τη σκοτώσω» λέει τώρα ο δράστης!

ΑΚΟΜΑ: Ανησυχία και στην Αττική – Απανωτές οι σεισμικές δονήσεις στον Μαραθώνα