Αποκαλυπτική έρευνα για το Σκοπιανό μετά τα συλλαλητήρια – 7 στους 10 Έλληνες διαφωνούν με τον όρο “Μακεδονία”

Συλλαλητήριο

Το 70% των Ελλήνων δεν επιθυμεί καμία χρήση του ονόματος “Μακεδονία” από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, ενώ το 62% δεν θα δεχόταν μια σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου Μακεδονία, ακόμη κι αν το γειτονικό κράτος προχωρούσε σε αλλαγή στο Σύνταγμά του και στις αλυτρωτικές αναφορές στα σχολικά βιβλία κι αλλού.

Αυτό προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία «Interview» για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.

Επίσης το 80% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ενώ εννιά στους δέκα διαφωνούν με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τον αριθμό των συμμετεχόντων στα δύο συλλαλητήριο της Αθήνας. Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο του Συντάγματος βρέθηκαν… 140.000 πολίτες την ώρα που οι διοργανωτές ανακοίνωσαν από μικροφώνου ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν 1,5 εκατομμύριο πολίτες.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης μόλις το 31% των ερωτηθέντων γνωρίζει για την ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων.

Δείτε ευρήματα από την έρευνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατουλίδου κατά Μπουτάρη: «Στο Σκοπιανό έκανε πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει το χρίσμα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Καλεντερίδης: Με Σημίτη τα Ίμια έγιναν «γκρίζα», με Τσίπρα οι Τούρκοι τα προσάρτησαν ντε φάκτο

ΑΚΟΜΑ:  Δεύτερο «χτύπημα» από τον σύμβουλο του Ερντογάν: «Μύγα η Ελλάδα, γίγαντας η Τουρκία – Θα υποστείτε τρομερές συνέπειες!»