Βασιλική Θάνου για Novartis: “Παντελώς αδικαιολόγητες οι επιθέσεις εναντίον των εισαγγελέων”

Θάνου

«Θεωρώ ότι οι επιθέσεις εις βάρος των εισαγγελέων είναι παντελώς αδικαιολόγητες. Ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και σύμφωνα με το Σύνταγμα». Αυτό είπε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου, προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. «Ας αφήσουν τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που έχουν επωμιστεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η κα Θάνου αναρωτήθηκε μάλιστα:  «Για ποιο λόγο το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έβγαλε μια ανακοίνωση υποστηρικτική; Η ανακοίνωση που έβγαλε μετά από μέρες ήταν γενικόλογη και άφηνε αιχμές κατά των εισαγγελέων».

Δήλωσε βεβαία ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη και το επιτελείο της διαθέτουν το σθένος ώστε να αγνοήσουν τις έμμεσες και άμεσες απειλές.

Για τους προστατευόμενους μάρτυρες η προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού είπε ότι «εξ’ όσων γνωρίζω από τις πληροφορίες, υπάρχει διάταξη της εισαγγελέως περί προστασίας μαρτύρων και η έγκριση από τον επόπτη του Αρείου Πάγου».

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν κάποιοι ότι σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.

«Απορώ γιατί ακούγεται και από το στόμα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ακούμε μερικούς που αναρωτιούνται από ποιους κινδυνεύουν οι μάρτυρες. Μα αφού οι ίδιοι εξαπολύουν τέτοιες απειλές ότι θα κόψουν χέρια, κεφάλια, πώς μπορούν να μας πείσουν ότι δεν κινδυνεύουν οι μάρτυρες», διερωτήθηκε η κα Θάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οκτώ προσαγωγές μελών των «Δεν Πληρώνω» έπειτα από διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το κόμμα Βαρουφάκη στα ελληνικά – Και το όνομα αυτού…«ΜέΡΑ25» για τους «υπεύθυνα ανυπάκουους» (video)

ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο! Σάκος με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη