“Ελλαδογραφία” του Γιάννη Βούρου για 18 παραστάσεις στο “Αλκμήνη”

Ελλαδογραφία

«Και ψάχνω τώρα να βρω το μέλλον. Ή τον προορισμό. Τουλάχιστον το όνειρο. Το όνειρο μου φτάνει. Το όνειρο είναι αρκετό. Είναι ώρα να πάω το όνειρο απέναντι. Τι ώρα περνάει το καράβι»;

Η “Ελλαδογραφία” δεν είναι καύχημα, δεν είναι έπος, δεν είναι αποστασιοποιημένη ιστορία. Είναι ένα κείμενο – φόρος τιμής σε όλους εκείνους, γνωστούς και άγνωστους, που έζησαν κάτω από αυτόν τον ήλιο με σεβασμό και με μόνη πρόθεση να βαδίσουν πάνω στην έννοια της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.

Στην πορεία του ελληνισμού από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Ένας αναδρομικός προβολέας φωτίζει πρόσωπα και καταστάσεις, που ίσως να ξέφυγαν από τους φακέλους της αιωνιότητας.

Κείμενο γραμμένο από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Βούρο, από το οποίο ξετυλίγεται η μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, με τις αιμάτινες στιγμές, τις νίκες και τους κατακερματισμούς, το ορθό ανάστημα και τον συλλαβισμό της υπερηφάνειας από όσους, αγαπώντας τη ζωή, στάθηκαν στο ύψος του χρέους. Η ελληνικότητα, η ρωμιοσύνη αλλιώς, είναι ζήτημα αγωγής και δεν εντοπίζεται στα προφανή και τα προβλεπόμενα, αλλά στην αρχέγονη δύναμη όλων των ελεύθερων, όλων των ανυπότακτων, όλων των ποιητών. Το μόνο σαφές και σίγουρο: «Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα».

Μέχρι τις 27 Μαρτίου

«Ελλαδογραφία»
Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι
Τηλ. 210-3428650

Συντελεστές:
Κείμενο-Ερμηνεία|Γιάννης Βούρος
Σκηνοθεσία |Μανώλης Ιωνάς
Σκηνικά-Κοστούμια |Αντώνης Χαλκιάς
Φωτισμοί |Ελευθερία Ντεκώ
Ηχητικός σχεδιασμός| Κώστης Κόντος
Βοηθός σκηνοθέτη |Δόμνα Μπαρούνη
Φωτογραφίες |Αγγελική Κοκκοβέ

Παραστάσεις κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30

Διάρκεια παράσταση 70’ χωρίς διάλειμμα

Τιμή εισιτήριου 10€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ του Rupert Brooke στο Θέατρο Αλκμήνη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Δεν είμαι αυτός που γερνάει μαζί μου» κάθε Πέμπτη στο θέατρο Αλκμήνη

ΑΚΟΜΑ: «Δεν τη γνώρισα ποτέ» στο Θέατρο Αλκμήνη