67 εκατ. ευρώ στην Θεσσαλία για τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο ποταμός Πηνειός έχει πλημμυρίσει τις γύρω περιοχές στον νομό Τρικάλων, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018. Δύσκολες μέρες για τους κατοίκους των περιοχών Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έχουν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα καθώς ρέματα και ποταμοί όπως ο Πηνειός με τους παραποτάμους του να έχουν υπερχειλίσει, ενώ σημειώνονται και κατολισθήσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 67 εκατ. ευρώ, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή, τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Τα έργα αφορούν κυρίως, την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και επισκευές του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου που υπέστη σημαντικές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, όπως μετέδωσε το businessnews.gr .

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, δήλωσε:

«Δεσμεύσαμε έγκαιρα τους απαραίτητους πόρους ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές το ταχύτερο δυνατόν και πριν από την έναρξη των εργασιών της νέας αγροτικής περιόδου».

Ο κ. Χαρίτσης ενέκρινε την ένταξη των συγκεκριμένων έργων στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ 2018, στο ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών, ύστερα από συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο οποίος υπέβαλε τη σχετική πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Yπερχείλισαν όλα τα ποτάμια στα Τρίκαλα: Εκατοντάδες στρέμματα πλημμύρισαν, κινδυνεύουν χωριά (Βίντεο)

Πρωτοφανές: Έκλεισε ο Ισθμός της Κορίνθου από κατολίσθηση! (Απίστευτες εικόνες)

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ανετράπη έξω από την Ελασσόνα