Εκδικάζεται σήμερα το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8 αξιωματικών

Τούρκοι

Το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών, που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016, εξετάζει σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η Άγκυρα κατηγορεί τους 8 για συμμετοχή στο πραξικόπημα και ζητά την έκδοσή τους στην Τουρκία, αίτημα που έχει απορριφθεί ήδη δύο φορές από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία κατηγορεί τους αξιωματικούς για συνολικά οκτώ αδικήματα, και συγκεκριμένα για απόπειρα κατάργησης της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της, απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης, απόπειρα κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της, συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως, λιποταξία σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού, πρόκληση φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο Α.Τ του Ολυμπιακού Χωριού καθώς εκκρεμούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει.

Μία μέρα πριν την εκδίκαση του νέου αιτήματος της Άγκυρας, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται πολλοί στρατιωτικοί, σε βάση του τουρκικού στρατού. Στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας διακρίνονται πολλοί στρατιωτικοί, κάποιοι εκ των οποίων ένοπλοι, να εισέρχονται στο κτίριο και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σκαλιά.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ανάμεσα σε αυτούς που κρατούν όπλα, είναι και τρεις από τους 8 που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, λίγες ώρες αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση από Eρντογάν: «Έρχεται Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος!»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα – Συμμετείχαν ενεργά στο πραξικόπημα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

ΑΚΟΜΑ: Στη φυλακή μέχρι τέλη Μαρτίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Εξελίξεις από Απρίλιο!