“Θερμό” επεισόδιο στην Βουλή με Κασιδιάρη: “Να αποβληθεί τώρα ο «Τούρκος» του Σύριζα!” (vid)

Ένταση δημιουργήθηκε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε τον λόγο και έβαλε «φωτιά».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε «Τούρκο» τον Έλληνα βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, δημιουργώντας «χαμό» μέσα στην επιτροπή.

Ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε επίσης πως όταν είχε έρθει ο Ερντογάν στην Ελλάδα και επισκέφθηκε την Θράκη, είχε πει πως έχει στο κοινοβούλιο 4 «δικούς του» βουλευτές. Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη, είναι και ο Μουσταφά Μουσταφά, γι αυτό όπως είπε «δεν μπορώ να είμαι στην επιτροπή με ένα Τούρκο βουλευτή».

Την φράση μάλιστα του Ερντογάν την «απήγγειλε» και στα Τούρκικα. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από αναφορές στην περίοδο που υπηρετούσε ο ίδιος στις ένοπλες δυνάμεις και για το πόσο «μάχιμος» ήταν.

Η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα γράφει: “Με έκπληξη είδαμε να εμφανίζεται και να συμμετέχει στην εν λόγω συνεδρίαση ο βουλευτής του Σύριζα Μουσταφά, που σύμφωνα με αδιάψευστες δηλώσεις του Ερντογάν… είναι δικός του!”

“Η Χρυσή Αυγή απαίτησε την απομάκρυνση του εν λόγω παράγοντα, ώστε να μη διαρρεύσουν κρίσιμα κρατικά μυστικά στην Τουρκία. Εκείνη την κρίσιμη ώρα οι συριζαίοι και οι λοιποί βουλευτές του ανθελληνικού τόξου προκάλεσαν εντέχνως στημένο επεισόδιο, με αποτέλεσμα την διακοπή της συνεδρίασης.”

Κατέληξε στην ανακοίνωση της πως «με φωνασκίες και χειρονομίες συγκάλυψαν την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης, που μετατρέπει την χώρα σε προτεκτοράτο της Τουρκίας».

Αντιδράσεις των κομμάτων και αποχώρηση Κασιδιάρη

Όπως είναι φυσικό αμέσως όλα τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν θεωρώντας απαράδεκτη αυτήν την δήλωση. Εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος καταδίκασε το γεγονός, ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ειπώθηκαν και να αποχωρήσει ο κ. Κασιδιάρης.

Το γεγονός καταδίκασε και ο Νίκος Ξυδάκης από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε πως την ακραία ρητορική Ερντογάν την αναπαράγουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο οι νεοναζί.

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά, και συνεχίστηκε αφού αποχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό έξω από την Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης επέμεινε στα όσα έλεγε, λέγοντας πως δεν γίνεται να συμμετέχουν σε επιτροπές που αποκαλύπτονται κρατικά μυστικά, βουλευτές… «Τούρκοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζανακόπουλος: «Θα μιλήσει ο Τσίπρας με τον Ερντογάν, αν χρειαστεί»

Καμμένος από Βρυξέλλες: «Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών είναι θέμα και της ΕΕ – Θα ενημερωθεί και το ΝΑΤΟ» (video)

Μητσοτάκης: «Πρωτοφανές να διαπραγματεύονται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία»