Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος – Όμηροι οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία

Μετά την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου δικαζόταν για το κάλεσμα σε πολίτες να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα, ο υπουργός Άμυνας μίλησε τόσο για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το ζήτημα των Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία. Μάλιστα, έκανε λόγο για μια ακόμη φορά για ομηρία των δύο στρατιωτικών.

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Καμμένος και εξήγησε ότι ο καθένας έχει την πολιτική του αυτονομία και συγκυβερνούν για να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι», είπε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που περιέγραφε καβγά ανάμεσα στον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά.

«Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Να κινηθεί η ΕΕ για τους δύο στρατιωτικούς

«Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση», είπε ο κ. Καμμένος για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες “όμηροι” να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση» κατέληξε.

Καμία λύση με το όνομα Μακεδονία

«Για το όνομα της Μακεδονίας η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε καμία λύση, που να εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Από εκεί και πέρα είναι σειρά της FYROM, να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας.

Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ή το αντίστροφο

Ερωτηθείς για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για σχέσεις με τον ομογενή επιχειρηματία.

«Η κ. Μπακογιάννη, η υπασπίστρια του κ. Χριστοφοράκου, που όπου υπάρχει offshore, η οικογένειά του είναι από πίσω, μιλάει για τον Σαββίδη», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

«Η πρώτη τροπολογία με το θέμα της ΣΕΚΑΠ και την παράκληση να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, την έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ή να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: