Κικιλίας: “Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να μας προβληματίζει, όχι να μας φοβίζει”

Κικίλιας

«Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά όχι να μας φοβίζει», αναφέρει σε άρθρο του τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τη γείτονα χώρα.

Ο κ. Κικίλιας θέτει ως άξονες επιτυχίας στο γεωστρατηγικό πεδίο το τρίπτυχο «ψυχραιμία, σοβαρότητα και στρατηγικό βάθος», επισημαίνοντας όμως πως βασική προϋπόθεση είναι μια ισχυρή ηγεσία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο άρθρο του στην Καθημερινή, «όσο κακός σύμβουλος είναι ο γενικευμένος εφησυχασμός, άλλο τόσο είναι και η γενικευμένη ανησυχία».

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών θεωρεί την πρόληψη σημαντικότερη της θεραπείας και στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα στέκεται γερά στα πόδια της και έχει πολλάκις αποδείξει ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, όταν η ιστορία το επιβάλλει. Αρκεί να έχουν προετοιμαστεί άρτια λαός, κράτος και πολιτική ηγεσία».

Χρησιμοποιώντας ένα από τα βασικά αξιώματα της θεωρίας των παιγνίων που ορίζει πως «όταν το ένα μέρος συνεχώς πιέζει και το άλλο μέρος συνεχώς υποχωρεί, οι εξελίξεις δεν θα είναι καλές για τον υποχωρητικό», ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως στην περίπτωση της τουρκικής επιθετικότητας, η κυβέρνηση δεν έχει πείσει κανέναν – ούτε καν τους συμμάχους μας – ότι διαθέτει αυτοπεποίθηση, πυγμή και σχέδιο.

Τέλος, ξεκαθαρίζει πως έχει «ακλόνητη πίστη στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό και τους συνοριοφύλακες», επισημαίνοντας ωστόσο, ότι ουσιώδη για την αξιοποίησή τους είναι το ομογενοποιημένο σχέδιο δράσης, η διακλαδικότητα των όπλων και η μελέτη όλων των σεναρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ για τραγωδία στο Αγαθονήσι: «Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι ακόμη εδώ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόταση από Θεοδωράκη: «Οι γυναίκες να ορίζουν την κυβέρνηση, να είναι 151 στη Βουλή»

ΑΚΟΜΑ: Συνέντευξη Βασιλική Θάνου: «Οικονομικά συμφέροντα πίσω από αυτούς που με πολεμούν»