Παρ’ ολίγον εκτός ΝΔ ο Σαλμάς – Παραμένουν τα σύννεφα του σκανδάλου Novartis

Σαλμάς

Την πόρτα της εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία είδε ο Μάριος Σαλμάς, μετά την απόφαση του να μην υπογράψει την πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα εξετάσει αν έχουν υποπέσει στο αδίκημα της απιστίας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης.

Παρότι η απόφαση του είχε γίνει γνωστή από το βράδυ, όπως σημειώνει ο ίδιος, στο κόμμα, χθες το μεσημέρι, έγινε σύσκεψη στην Πειραιώς και συζητήθηκε αν θα γίνει παραπομπή του κ. Σαλμά στο Πειθαρχικό, με το ερώτημα της διαγραφής.

Τα πρώτα σύννεφα για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας είχαν μαζευτεί όταν έκανε έγινε γνωστό ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε προσεγγίσει το FBI για την υπόθεση της Novartis χωρίς να ενημερώσει κανέναν στη Νέα Δημοκρατία κι έγινε γνωστό ύστερα από δημόσια διαμάχη του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

Πύκνωσαν με τη δημόσια στήριξη που του προσέφεραν στη Βουλή, κατά την συζήτηση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την Novartis, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πάνος Καμμένος. Μάλιστα άρχισαν να διακινούνται και σενάρια για υπόγειες συνεννοήσεις με την Κυβέρνηση.

Για πολλούς η άρνηση του να υπογράψει την πρόταση για προκαταρκτική που κατέθεσε η  Νέα Δημοκρατία ήταν ο λόγος να ξεσπάσει η καταιγίδα. Ωστόσο επικράτησαν πιο ήπιες απόψεις, καθώς μια τέτοια κίνηση, θα έστρεφε τη συζήτηση στην αξιωματική αντιπολίτευση, τη στιγμή ειδικά, που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στα σχοινιά.

Είναι άλλωστε ξεκάθαρο στην Πειραιώς, πως δεν θα επιτρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου να δημιουργήσει πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση με τεχνητές κρίσεις που δημιουργεί.

Γι αυτό νωρίς το απόγευμα, συμφωνήθηκε να βγει μια γραπτή δήλωση του Μάριου Σαλμά, στην οποία διευκρίνιζε, ότι συντάσσεται με την πρόταση της πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση να εξεταστεί η περίοδος που ήταν υπουργοί οι κκ Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης, και η μη υπογραφή, οφείλεται «σε λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis». Αυτή η δήλωση κάλυψε την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και το θέμα θεωρείται, προς το παρόν, λήξαν.

Ωστόσο το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον κ. Σαλμά και τις σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θα κληθεί να ψηφίσει. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο Κοινοβούλιο, απέφυγε να μιλήσει για τη στάση που θα κρατήσει. Αν την κρίσιμη στιγμή δεν συνταχθεί με τη γραμμή του κόμματος η διαγραφή του θεωρείται από πολλούς δεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοί είναι: Ανακοινώθηκαν τα νέα ονόματα στο κυβερνητικό σχήμα

ΑΚΟΜΑ: Γεωργιάδης στις Παρεμβάσεις: Δεκάδες εκατομμύρια δίνει στους Ρότσιλδ η κυβέρνηση (Βίντεο)