Στα πόσα χρόνια; Σοκ με νέα αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!

Συντάξεις

Οι μειώσεις στις συντάξεις και οι ταυτόχρονες αυξήσεις των κρατήσεων δεν φέρνουν αποτελέσματα στα ταμεία του Κράτους. Επόμενο… πείραμα; Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν άλλο, ούτε να αυξηθούν επιπλέον οι κρατήσεις στους μισθούς, λένε αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον εκατομμυρίων Ευρωπαίων στην Ε.Ε. Έτσι, σύμφωνα με την ΕΚΤ θα πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της ΕΚΤ Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία είναι στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στο συνταξιοδοτικό.

Αυτό καθώς οι γεννήσεις είναι λίγες με αποτέλεσμα οι πληθυσμός να γερνάει και να αυξάνεται το ποσοστό των συνταξιούχων ως προς τους εργαζόμενους.

Σε βάθος χρόνου, ως το 2070 οι προβλέψεις λένε ότι θα αντιστοιχούν 63 συνταξιούχοι σε κάθε 100 εργαζόμενους, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι αδύνατη η καταβολή συντάξεων.

Έτσι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Καθώς λοιπόν δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης συντάξεων ή αύξησης των κρατήσεων δεν τίθεται αφού θεωρείται ότι δεν λειτουργεί, περνάμε στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το όριο είναι στα 67 για πλήρη σύνταξη και τα 62 έτη για την πρόωρη.

Μια πιθανή αύξηση θα πάει το όριο για την πλήρη σύνταξη στα 70, κάποιοι αναφέρουν τα 70 και 10 μήνες, ενώ ίσως υπάρξει και πλήρης κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ή μεγάλη αύξηση του ορίου (πέντε ή και περισσότερα έτη).

Οι όποιες αλλαγές δεν αφορούν στο 2070, το αντίθετο, υπολογίζεται ότι θα πρέπει να γίνουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι αφορούν όλους τους εργαζόμενους που σήμερα είναι κάτω από τα 60!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την εκταμίευση βοήθειας προς την Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αχτσιόγλου: Δρομολογείται η αύξηση του κατώτατου μισθού (Βίντεο)

ΑΚΟΜΑ: Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ. – Τι αλλάζει στην ασφάλιση των νέων οχημάτων