Στη φυλακή μέχρι τέλη Μαρτίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Εξελίξεις από Απρίλιο!

Στρατιωτικοί

Τουλάχιστον έως τις 30 Μαρτίου θα μείνουν έγκλειστοι στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο την 1η Μαρτίου.

Τελικά το αποτέλεσμα του συνηθισμένου περιστατικού, όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, στα σύνορα μεταξύ στρατιωτών Ελλάδας-Τουρκίας, σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες να μείνουν στην τουρκική φυλακή όλο το μήνα Μάρτιο, παρά περί του αντίθετου διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κούκλατζη και του Αγγελου Μητρετώδη πριν τις 30 Μαρτίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκείνη την ημερομηνία οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην Αδριανούπολη, για το θέμα της προφυλάκισής τους.

Ουσιαστικά την παράταση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που στην ενημέρωση των συντακτών την Τετάρτη έκανε λόγο για θέμα «μερικών εβδομάδων».

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα-δεν θα υπερβαίνει μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Αθώα” τα κινητά τους
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε χθες πως η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι έως τώρα από την πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασε στον Κουβέλη η μητέρα του στρατιωτικού: «Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουβέλης εναντίον Καμμένου: «Υπερτροφικός λόγος» οι αναφορές για ομηρία

ΑΚΟΜΑ: Αβραμόπουλος: «Έκκληση να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες στις οικογένειες τους»