Τα τουρκικά ΜΜΕ για τη σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο

Έβρος

Στο περιστατικό με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο αναφέρονται, όπως είναι λογικό, και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Έβρος02

«Υπό κράτηση δύο Έλληνες στρατιωτικοί», τιτλοφορεί το CNN Turk το σχετικό άρθρο. Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «η ελληνική περίπολος, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης, έχασε τον προσανατολισμό της και πέρασε στην Τουρκία. Εκεί οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο και οδηγήθηκαν στην Εντίρνε (σ.σ.: Αδριανούπολη), όπου κρατούνται».

«Και ενώ οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί ανακρίνονται, για το περιστατικό ενημερώθηκαν ήδη από τον διοικητή της Εντίρνε τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Τουρκίας», καταλήγει το CNN Turk.

Έβρος03

Η Hurriyet έχει τίτλο «Ο Ελληνικός Στρατός ανακοίνωσε ανακοίνωσε ότι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στον Έβρο» και στη συνέχεια παραθέτει την ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΣ, αναφέροντας επιπροσθέτως ότι «οι τουρκικές και οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα».

Έβρος04

Aπό την πλευρά της, η Daily Sabah στο άρθρο της έχει τίτλο «Τουρκική περίπολος συλλαμβάνει Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν κατά λάθος στην Τουρκία» και εξηγεί ότι «η ελληνική περίπολος εισήλθε σε τουρκικό έδαφος, όπως λέει ο Ελληνικός Στρατός, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών».

Προσθέτει, δε, ότι «το μεγαλύτερος μέρος των ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή ορίζεται από τον ποταμό Έβρο και έναν φράχτη στο σημείο που υπάρχει ξηρά. Ωστόσο, κάποια σημεία δεν είναι ξεκάθαρα οριοθετημένα και η περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό είναι ένα δάσος κοντά στις Καστανιές».

«Τα σύνορα εποπτεύονται επισταμένως και από τις δύο χώρες, λόγω της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από το 2015», συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα. Και καταλήγει: «Παρότι Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, πολλές φορές οι σχέσεις τους διαταράσσονται για μια σωρεία θεμάτων, όπως τα χωρικά ύδατα και κάποια νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, το Κυπριακό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μειονότητες και στις δύο χώρες, σε συνδυασμό με τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο – Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο μπαράζ επιθέσεων το τελευταίο 24ωρο – Στο έλεος της αναρχίας η χώρα

ΑΚΟΜΑ: Τα ‘καναν λαμπόγυαλα! Επίθεση στα ΕΛΤΑ της Πατησίων