Τζανακόπουλος: “Η Τουρκία να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας και της λογικής”

Τζανακόπουλος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επέκρινε με δριμύτητα σήμερα τη στάση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που επίκειται η ευρωτουρκική συνάντηση στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη απέναντι στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως «η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της νομιμότητας και της λογικής».

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε λύση το συντομότερο δυνατό, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς απαιτείται για να ισχύσει η συνθήκη erga omnes.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, είπε ότι έχουν βρεθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις και απομένει να βρεθούν και οι τεχνικές. Σημείωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο, όπως εκτίμησε, μένει αρκετός δρόμος και αρκετή δουλειά μέχρι τη συμφωνία.

Δήλωσε, επίσης, βέβαιος, ότι εφόσον καταλήξουμε σε μία ονομασία θα υπάρχει και η δυνατοτότητα εξασφάλισης μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Νovartis, ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε όλα όσα όφειλε για να βοηθήσει στη διαλεύκανση, ωστόσο η αντιπολίτευση, με την αποχώρησή της από την επιτροπή δείχνει ότι δεν επιθυμεί, όπως είπε, τη διαλεύκανση, αλλά τη συγκάλυψη.

Τέλος, σχολιάζοντας το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που άρχισε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι πάνω στα συγκεκριμένα συνέδρια θα βασιστεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το νέο παραγωγικό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Τετάρτη – Ομιλία Τσίπρα στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλ. Τσίπρας: «Η ίδια η ιστορία μας είναι το εχέγγυο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

ΑΚΟΜΑ: Επίθεση Καμμένου σε Τουρκία: Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία (Βίντεο)