Ανατροπή στη δολοφονία της Αγραφιώτου – Βρέθηκε DNA του δολοφόνου στα νύχια της

Αγραφιώτου

Ένα πολύτιμο στοιχείο, που θα δείξει με απόλυτη βεβαιότητα το δολοφόνο τις άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου που είχε δολοφονηθεί άγρια στο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί έπειτα από ενδελεχείς εργαστηριακές έρευνες, έχουν στα χέρια τους ένα ορφανό γενετικό τύπο, DNA δηλαδή, το οποίο βρέθηκε στα νύχια της άτυχης 69χρονης και εκτιμάται πως ανήκει στον άνθρωπο που τη σκότωσε.

Όπως είναι γνωστό, η άτυχη γυναίκα βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια του δολοφόνου της κι αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της εγκληματικής πράξης, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη δολοφονική του μανία. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες, είχαν βρει στο χώρο του εγκλήματος, εν προκειμένω στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ, ίχνη από την δολοφονική καταδίωξη της άτυχης 69χρονης, αλλά και της μάχης που προηγήθηκε μεταξύ δράστη και θύματος.

Κατά συνέπεια θεωρείται απόλυτα βέβαιο και λόγο της μάχης που έδωσε η Ελευθερία Αγραφιώτου, να υπάρχουν ιστοί στα νύχια της από το δέρμα του δολοφόνου της. Λόγω του γεγονότος πως το πτώμα τις άτυχης γυναίκας είχε βρεθεί ένα μήνα μετά τη δολοφονία της και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη, πολλά από τα στοιχεία, όπως αποτυπώματα και DNA είχαν “καεί” από τα σωματικά της υγρά.

Έτσι χρειάστηκαν ενδελεχείς εργαστηριακές έρευνες προκειμένου οι αστυνομικοί να καταφέρουν να έχουν αυτή την στιγμή στα χέρια τους ένα γενετικό υλικό, που όλα δείχνουν πως ανήκει στον δολοφόνο της άτυχης γυναίκας, καθώς βρέθηκε στα νύχια της. Οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή που ανακάλυψαν αυτό το σημαντικό στοιχείο, το συνέκριναν με το αρχειακό υλικό που διαθέτουν στη βάση δεδομένων γενετικού υλικού, πλην όμως δεν διαπιστώθηκε να ανήκει σε σεσημασμένο άτομο, όπως βέβαια δεν ανήκε και στο νεαρό δράκο του Αμαρουσίου που είχε συλληφθεί εκείνες τις ημέρες, δηλαδή το Μάιο του 2016, για επιθέσεις σε γυναίκες, σε υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κρατούσαν αυτό το στοιχείο ως επτασφράγιστο μυστικό προκειμένου να “περπατήσουν” τις έρευνες, συγκρίνοντας αυτό το στοιχείο, εν προκειμένω το DNA που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης γυναίκας, με γενετικό υλικό από δράστες που συνελάμβαναν κατά καιρούς και έχουν προβεί σε φριχτά εγκλήματα.

Η άτυχη Ελευθερία Αγραφιώτου είχε εξαφανιστεί των Απρίλιο του 2016 και το πτώμα της βρέθηκε εντελώς τυχαία το Μάιο του ιδίου έτους, στο τρίτο εγκαταλελειμμένο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, όπου η 69χρονη την ημέρα της εξαφανίσης της είχε πάει για ψώνια.

Αρχικά οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο, ο νεαρός δράκος που είχε συλληφθεί την ίδια εποχή για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στο Μαρούσι, να ευθύνεται για την δολοφονία της 69χρονης συνταξιούχου, πλην όμως ποτέ δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία σε βάρος του, πόσο μάλλον δε όταν οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το “ορφανό” DNA στα νύχια της άτυχης γυναίκας.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγριος ξυλοδαρμός 83χρονης για να της αρπάξουν τη σύνταξη (Βίντεο ΣΟΚ)

ΑΚΟΜΑ: Ανατίναξη ΑΤΜ σε κεντρικό σημείο του Μενιδίου