Ισόβια επί… 10 για τον Αλβανό δολοφόνο των τριών γερόντων

Αλβανός

Δέκα (!) φορές ισόβια και κάθειρξη 16 ετών ήταν η ποινή που επέβαλε η δικαιοσύνη σε έναν 36χρονο Αλβανό, ο οποίος (μαζί με τους συνεργούς του) είχε γίνει αιτία να χάσουν τη ζωή τους τρεις ηλικιωμένοι, με τη βιαιότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των ληστρικών επιδρομών τους στην περιοχή της ορεινής Αχαΐας.

Ο αδίστακτος κακοποιός που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, άκουσε ανέκφραστος τους δικαστές να τον καταδικάζουν για τα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία, διάπραξη τριών θανατηφόρων ληστειών από κοινού και κατά συρροή με άλλα μέλη της οργάνωσης και τέλεση ληστειών με ιδιαίτερη σκληρότητα. Μάλιστα, του επέβαλαν επιπλέον δις ισόβια και κάθειρξη πέντε ετών για άλλες δύο ληστείες στην Αρκαδία.

Από τις 26 Μαΐου ως τις 8 Νοεμβρίου του 2013, τα μέλη της συμμορίας είχαν διαπράξει δέκα ληστείες στην Αχαΐα. Σε δύο από αυτές, στις 30 Μαΐου 2013, τα τραύματα που προκάλεσαν σε έναν 82χρονο και έναν 81χρονο σε χωριό των Καλαβρύτων έγιναν θανατηφόρα, ενώ μια ηλικιωμένη που λήστεψαν στις 20 Ιουνίου 2013 στο Ορθολίθι Καλαβρύτων πέθανε στο νοσοκομείο από το σοκ που υπέστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμπρησμοί τριών αυτοκινήτων σε Ηλιούπολη και Παλλήνη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο Εφετείο σήμερα η δολοφονία του 21χρονου Ρουσάκη, σε συμπλοκή οπαδών μετά από ποδοσφαιρικού αγώνα

ΑΚΟΜΑ: Νεκρή ηλικιωμένη μετά από φωτιά στο σπίτι της στη Ζάκυνθο