Κατέβαλε την εγγύηση ο Πουτζδεμόν – Μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα

Πουτζδεμόν

Γερμανός εισαγγελέας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο Κάρλες Πουτζδεμόν κατέβαλε την εγγύηση και μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.

Την Πέμπτη, γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση κι υπό περιοριστικούς όρους του τέως προέδρου της Καταλονίας κι επισήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης, όπως αξιώνει η Μαδρίτη.

Η Γερμανία θα ήθελε οι βουλευτές της περιφερειακής Βουλής της Καταλονίας να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης καθότι μόνο τότε θα μπορέσει να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση μεταξύ της ισπανικής επαρχίας και της κυβέρνησης της Μαδρίτης που ξεκίνησε μετά το περυσινό ανεπίσημο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Παράλληλα κυβερνητικοί εκπρόσωποι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο ρόλο στη “δικαστική υπόθεση” με την πιθανή έκδοση του τέως Καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζδεμόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διεθνές μποϊκοτάζ επιστημόνων και διαμαρτυρίες για την ανάπτυξη «έξυπνων» όπλων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο! Νεκρά από δηλητηρίαση και τα κατοικίδια του Σκριπάλ – Μία γάτα και δύο ινδικά χοιρίδια

ΑΚΟΜΑ: Δολοφονήθηκε στα κατεχόμενα ο πρώην στρατιωτικός Σολωμός Αποστολίδης που αγνοούνταν