Παρασκευόπουλος: “Δεν μετανιώνω για το νόμο μου, μείωσε την εγκληματικότητα”

Παρασκευόπουλος

Για το νόμο που φτιάχτηκε επί των ημερών του για την αποσυμφόρηση των φυλακών και φέρει και το όνομά του, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Λίπους, του διαβόητου Γεωργιανού κακοποιού που είχε αφεθεί ελεύθερος με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ο πρώην υπουργός είπε: «Πρώτα από όλα, ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει ότι ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός. Εξάλλου, πολλές περιπτώσεις απολύσεων κρατουμένων που αποδίδονται στο νόμο Παρασκευόπουλου, δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κόσμος απολύεται συνεχώς από τις φυλακές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είχαν απολυθεί και χωρίς το νόμο Παρασκευόπουλου. Το παρακολουθώ το θέμα, ακριβώς γιατί συνήθως συνδέεται με απειλές και ύβρεις στο πρόσωπό μου κι έτσι βλέπω για κάθε περίπτωση, αν όντως αυτός ο οποίος απολύθηκε, απολύθηκε λόγω του συγκεκριμένου νόμου».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζε στο συγκεκριμένο νόμο, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Αυτός ο νόμος είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα εκείνη την περίοδο στη χώρα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα πχ. για τις ανθρωποκτονίες; Από εκεί που ήταν χίλιες, έγιναν πεντακόσιες. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τη μείωση της εγκληματικότητας; Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγύρια Τόσκα για τη σύλληψη του αρχιμαφιόζου «Λίπος» στη Θεσσαλονίκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς για Σκόπια: «Χάνουν το «τρένο» του Ιουλίου για ένταξη στο ΝΑΤΟ»

ΑΚΟΜΑ: Κικίλιας: «Καίριας σημασίας για τα εθνικά θέματα οι επόμενοι δύο μήνες»