Σε ισχύ το θερινό ωράριο μουσείων κι αρχαιολογικών χώρων – Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων το Μ. Σάββατο

Μουσεία

Ξεκίνησε η εφαρμογή του διευρυμένου θερινού ωραρίου στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Έως την πλήρη εφαρμογή του, η οποία θα γίνεται σταδιακά, το κοινό θα ενημερώνεται για το ισχύον ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Μ. Παρασκευή: 12:00-17:00
  • Μ. Σάββατο: 08:00-15:00
  • Κυριακή του Πάσχα: Κλειστά
  • Δευτέρα του Πάσχα: Όλοι οι χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία παραμένουν ανοιχτά σύμφωνα με το καθορισμένο κατά περίπτωση ωράριο.

Ωστόσο, την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας για το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Όπως πληροφορεί η Ένωση με ανακοίνωσή της, η απόφαση πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 27/3/2018 και μετά από απόφαση-έγκριση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 12/3/2018.

«Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της πρωινής βάρδιας 08:00 έως 12:00, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας» λέει η ΠΕΥΦΑ στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως θα λειτουργήσει το Σούνιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του BBC

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βουλιάζουν» τα λιμάνια από τους εκδρομείς του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση και στις εθνικές οδούς (pics)

ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη Γερμανός αρχαιοκάπηλος με δεκάδες θησαυρούς στην βίλα του (Εικόνες)