Τζανακόπουλος: “Ως τον Αύγουστο θα έχουμε συμφωνία για το χρέος”

Τζανακόπουλος

«Ως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε μια συμφωνία για το χρέος, η οποία θα προβλέπει επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή θα τα απλώνει περισσότερο στο χρόνο, πάγωμα των επιτοκίων και μια σειρά από άλλα μέτρα θα κάνουν την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πιο εύκολη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ALPHA.

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», σύμφωνα με το οποίο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και η Γαλλία έχουν καταθέσει σχέδια «για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050», ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως αυτό αποφασίστηκε στο Eurogroup του Ιουνίου του 2017, όπου είχε κατατεθεί η γαλλική πρόταση για να μπορέσουν να γεφυρωθούν οι διαφορές στις προβλέψεις μεταξύ του ΔΝΤ και των υπόλοιπων θεσμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κικίλιας: «Η ΝΔ θα επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κι όμως… Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα «βλέπει» το αμερικανικό δίκτυο CNBC

ΑΚΟΜΑ: Κατρούγκαλος για Καμμένο: «Την εξωτερική πολιτική την προσδιορίζει ο πρωθυπουργός και εκφράζεται από τον υπουργό Εξωτερικών»