Απειλούν και πάλι οι Τούρκοι: «Μην κάνει κανείς λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο»

Αιγαίο

Συνεχίζοντας τη γνωστή τακτική των απειλών, ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάσει, να μην κάνει «λάθος υπολογισμούς» στο Αιγαίο.

Επιθεωρώντας τις δυνάμεις που μετείχαν στην άσκηση «Λευκή Φουρτούνα» στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο -κι ενώ Τουρκία ετοιμάζεται για τις κρίσιμες εκλογές του ερχόμενου μήνα-  ο στρατηγός είπε ότι «αν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».

«Ειλικρινά λέμε ότι θέλουμε να ενεργούμε σεβόμενοι τις σχέσεις καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και το Θαλάσσιο Δίκαιο… Αναλαμβάνουμε δράση στην Αφρίν (της Συρίας κατά των Κούρδων), στα ανατολικά, τα νοτιανατολικά κι αν χρειαστεί στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, αν προκύψει ανάγκη θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Ως εκ τούτου, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο θέμα αυτό», διεμήνυσε.

Σημειώνεται ότι πριν από δέκα μέρες ο Ακάρ σε ομιλία του προς τους Τούρκους στρατηγούς, τόνισε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και «δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων».

«Από την πλευρά μας», τόνισε, «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τουρκία διώχνει τον γενικό πρόξενο του Ισραήλ από την Κωνσταντινούπολη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ είναι πλέον σύζυγοι – Όσα έγιναν στο γάμο της χρονιάς (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: Τους πρόλαβαν! Ετοίμαζαν επίθεση με τοξικό δηλητήριο στη Γαλλία