Από τις 8 μέχρι τις 11 – Στάση εργασίας σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Γιατροί

Σε στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 11:00 προχωράει σήμερα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η στάση γίνεται προκειμένου να συμμετάσχει η ΕΙΝΑΠ στην παναττική δράση για την Υγεία, που έχουν εξαγγείλει για αύριο σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας -στα νοσοκομεία- για τα προβλήματα των υγειονομικών και των ασθενών.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη σωματείων που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και μεταξύ άλλων ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς. Επίσης, αντιδρούν με την αξιολόγηση, η οποία, όπως αναφέρουν, «δεν έχει καμιά σχέση με τη βελτίωση υπηρεσιών και υπαλλήλων».

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία
Επίσης, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί) έχει προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και «κλείσιμο» της Αθηνών – Κορίνθου στις 11:00.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, κάνοντας λόγο για συρρίκνωση, συγχώνευση, κατάργηση, μεταφορά ή μετακίνηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, κλείσιμο κλινικών, ή υπηρεσιών του νοσοκομείου».

Με τα ίδια αιτήματα το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», προγραμματίζει για, αύριο, Πέμπτη 24 Μαΐου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατίναξαν ΑΤΜ τα ξημερώματα σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αλλαγές στους δικαστικούς μετά την ψηφοφορία για το νέο προεδρείο της Ένωσής τους

ΑΚΟΜΑ: Αστυνομικός αποτρέπει την αυτοκτονία πολύτεκνου πατέρα στην Λαμία: Συγκλονιστικό βίντεο