Βορίδης: “Η ΝΔ θα καταψηφίσει πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων”

Βορίδης

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, γνωστοποίησε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει στη Βουλή πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων είτε ζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία με 180 ψήφους, είτε με τη σχετική πλειοψηφία των 150 ψήφων.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι δεν βλέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων. «Άρα δεν υπάρχει αντικείμενο συζητήσεως» τονίζει.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «καταστρέφει τους νοικοκύρηδες, συντρίβει τη μεσαία τάξη, τους καθιστά φτωχούς και μετά τους μοιράζει επιδόματα για να του φιλάνε το χέρι».

Ο βουλευτής τάχθηκε ενάντια στην απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές διότι «καταστρέφει την ικανότητα διακυβέρνησης των δήμων και των περιφερειών», ενώ για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να εισάγονται αποσπασματικές ρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο», επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα την καταψηφίσει αν δεν ρυθμιστεί παράλληλα και το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήλωση Μπακογιάννη: «Μόνο λύση-πακέτο με την πΓΔΜ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δυσκολία Μαξίμου για το «Μακεδονία του Ίλιντεν» – Θετικός ο Ζάεφ από τη μεριά των Σκοπίων

ΑΚΟΜΑ: Έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου καλεί ο Καμίνης μετά την επίθεση στον Μπουτάρη