“Βόμβα” από τον Πρόεδρο του ΣτΕ: “Οι διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου με οδηγούν σε παραίτηση”

ΣτΕ

Με δάκρυα στα μάτια ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την αποχώρησή του σε μία έκτακτη συνέντευξη Τύπου! 

Σε δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου κι ανακοίνωσε ότι πριν από λίγο υπέβαλλε την παραίτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Επικαλέστηκε την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από τη διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαφυλάξει το απόρρητο των διαδικασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πράγματι, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου έγινε γνωστό, από διαρροή, ότι το ΣτΕ έκρινε συνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις, προκαλώντας στη συνέχεια αντιδράσεις από τους συνταξιούχους.

Σήμερα ο κ. Σακελλαρίου κάνοντας λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να ελέγξει και επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ, υπέβαλλε την παραίτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται δεύτερος γύρος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: «Η δέσμευση για την αλλαγή του Συντάγματος θα γίνει τώρα» (video)

ΑΚΟΜΑ: Η Deutsche Welle προειδοποιεί: Η ελάφρυνση του χρέους θα φέρει σκληρή εποπτεία στην Ελλάδα