Δήλωση Μπακογιάννη: “Μόνο λύση-πακέτο με την πΓΔΜ”

Ντόρα

«Μόνο μια λύση πακέτο, μπορεί να λύσει το πρόβλημα και αυτό έχει πει η Νέα Δημοκρατία σε όλους τους τόνους. Η σαλαμοποίηση του ζητήματος ενέχει κινδύνους» δηλώνει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη και τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση όλοι επιθυμούμε μια βιώσιμη λύση».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία και μικροπολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς, όπως λέει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος» της Κυριακής, δεν επιδίωξε την εθνική συνεννόηση αλλά προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση.

Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδοςαφού η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και «έχει δεσμευτεί σε νέες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ενώ η προσδοκία για ελάφρυνση του χρέους φαίνεται να εξανεμίζεται». «Άρα το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» δεν υφίσταται, υπάρχουν πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις» προσθέτει.

Η πρώην υπουργός τάσσεται υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών αλλά προσθέτει ότι είναι επίσης απαραίτητη η θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Δεν γίνεται 500.000 νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό να μην μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους. Οι τεχνικές δυσκολίες τις οποίες επικαλείται η κυβέρνηση δεν έχουν βάση, καθώς θα μπορούσαν να ψηφίσουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους» υπογραμμίζει.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία «πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη γείτονα με βάση τα νέα δεδομένα στην εξωτερική πολιτική της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ για τουρκική προκλητικότητα: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Γιλντιρίμ και Ακάρ!»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δυσκολία Μαξίμου για το «Μακεδονία του Ίλιντεν» – Θετικός ο Ζάεφ από τη μεριά των Σκοπίων

ΑΚΟΜΑ: Ζαχαριάδης: «Να προχωρήσουμε σε συμφωνία με οφέλη με την ΠΓΔΜ»