Εκδήλωση για την Αφρική την Τετάρτη στο ΥΠΕΞ

Εκδήλωση για την έναρξη των δράσεων προς τιμήν της Ημέρας της Αφρικής 2018 θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11.00 το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η εκδήλωση, στην οποία ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ θα απευθύνει χαιρετισμό, αποσκοπεί στην προβολή των πολυποίκιλων και μακροχρόνιων πολιτιστικών, κοινωνικών και οικονομικών δεσμών που συνδέουν την Ελλάδα με την Αφρική, αναδεικνύοντας παράλληλα την πληθώρα των πεδίων οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αφρικής.

Η εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο “Γιάννος Κρανιδιώτης” του ΥΠΕΞ, διοργανώνεται από τις πρεσβείες και τα επίτιμα προξενεία των αφρικανικών χωρών με διαπίστευση στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως η Ημέρα της Αφρικής εορτάζεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης της Οργάνωσης Αφρικανικής Ένωσης (Ο.Α.Ε. – από το 2002 ονομάζεται πλέον Αφρικανική Ένωση), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας την 25η Μαΐου 1963. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι αφιερωμένη στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη στην Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα Δημοκρατία: Αδιανόητο αυτό που πράττει η κυβέρνηση

Τι έγραψε – Το μήνυμα Τσίπρα για την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο Κοντονής «αδειάζει» τον Τόσκα: Η αυτοάμυνα αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη