Λεβέντης: “Ο όρος «Μακεδονία» είναι γραμμή προδοσίας, δεν ψηφίζω”

Λεβέντης

«Αν θέλει να πάρει την ευθύνη στις πλάτες του και απέναντι στην ιστορία, ας την αναλάβει ο κ. Τσίπρας και ας φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τον όρο “Μακεδονία”».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 fm.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, η Ένωση Κεντρώων θεωρεί ότι η εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία» αποτελεί γραμμή προδοσίας και τέτοια συμφωνία δεν την ψηφίζει.

Όπως ανέφερε, το πιο αλυτρωτικό είναι το θέμα της ονομασίας. Αυτό θέλουν να πάρουν οι Σκοπιανοί και μετά θα ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους. «Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν είναι όσοι έχουν αναγνωρίσει τη χώρα τους ως Μακεδονία, αλλά τι θα κάνει η Ελλάδα, αυτό προέχει» πρόσθεσε.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η χώρα μας πληρώνει τον λογαριασμό των τελευταίων δέκα χρόνων που δεν έκανε μεταρρυθμίσεις και αντ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται προσλήψεις στον δημόσιο τομέα. Εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο και ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί με κάποια κυβέρνηση απάντησε: «Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να γίνει τσόντα κανενός, όπως έγιναν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ΛΑΟΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο βίντεο Τσίπρα: «Η αναδοχή είναι μία πράξη γενναιοδωρίας»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς για Σκοπιανό: Οι δύο ΥΠΕΞ τελειώσαμε, ο λόγος τώρα στους πρωθυπουργούς

ΑΚΟΜΑ: Τόσκας: «Η ΝΔ προσπαθεί να διογκώσει τα προβλήματα εγκληματικότητας»