Κρήτη: Επεισόδια με τραυματία αστυνομικό στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Με επεισόδια και ένταση σημαδεύτηκε το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στα Χανιά, που γίνεται στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης με συγκεντρώσεις σε άλλες 22 πόλεις που διαδηλώνουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, απέναντι από τους συγκεντρωμένους, βρέθηκε ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που άνοιξε πανό και φώναζε συνθήματα κατά της κινητοποίησης για την Μακεδονία.

Κάποια στιγμή, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και των αντιεξουσιαστών η οποία οδήγησε σε απειλή σύρραξης. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή απέτρεψαν τη γενίκευση των επεισοδίων χρησιμοποιώντας ρίψη δακρυγόνων.

Τότε η ομάδα των αντιεξουσιαστών υποχώρησε προς την πίσω πλευρά της δημοτικής αγοράς όπου εκεί δημιουργήθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο που οδήγησε στον τραυματισμό ενός αστυνομικού και στην προσαγωγή δύο ατόμων, σύμφωνα μετο Flashnews.gr.

Ο αστυνομικός της ΕΛΑΣ, ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει σάκο με ρόπαλα από τα χέρια αντιεξουσιαστή, δέχτηκε πισώπλατη επίθεση από ένα άτομο, που του άρπαξε το όπλο. Εκείνος κατάφερε να τον ρίξει στο έδαφος και να του αποσπάσει το όπλο ενώ ο αντιεξουσιαστής αντιδρώντας τον χτύπησε στο κεφάλι.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την αποχώρηση των τελευταιων από την δημοτική αγορά και την προσαγωγή δύο ατομων που φέρονται να εμπλέκονται με τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ο τραυματίας μετέβη σε φαρμακείο που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στην πλατεία εξακολουθούσε να συγκεντρώνεται κόσμος που ήθελε να συμμετέχει σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο.

Τελικώς, οι συγκεντρωμένοι δεν πραγματοποίησαν πορεία αλλά έκλεισαν για λίγα λεπτά το δρόμο, απλώνοντας μια μεγάλη ελληνική σημαία ενώ παράλληλα τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή” αλλά και ριζίτικα τραγούδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε ζωντανά: Χιλιάδες στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία (Βίντεο)

«Πανστρατιά» σε όλη την χώρα – Σε 24 πόλεις τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Στις 8 Ιουλίου – Νέο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία!