Κυρίτσης κατά συλλαλητηρίων: “Κάθε φορά που παίρνουν οι εθνικιστές το πάνω χέρι έχουμε εθνικές τραγωδίες”

Κυρίτσης

Την άποψη ότι «κάθε φορά που παίρνουν το πάνω χέρι οι εθνικιστές έχουμε εθνικές τραγωδίες» διατύπωσε για τα νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 25 πόλεις όλης της Ελλάδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 

«Σας θυμίζω το 1922, τη Χούντα και το ξεπούλημα της Κύπρου. Όταν βλέπω διάφορους να τυλίγονται με τη σημαία φοβάμαι ήττες» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε φορά που βλέπω τέτοια πράγματα φοβάμαι γιατί η ιστορία είναι πικρή, ζωντανή και επικίνδυνη» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι «κεφαλαιώδους σημασία να λυθεί το ζήτημα (σ.σ. το Σκοπιανό) γιατί στα βόρειά μας θέλουμε μια χώρα φιλική, και όχι άθυρμα άλλων δυνάμεων».

Τα υπερπλεονάσματα θα οδηγήσουν σε αναδιανομή
Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας και τις προβλέψεις-σοκ του μεσοπρόθεσμου για πλεονάσματα 5,19% το 2022 ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι «τα πράγματα πάνε καλύτερα από ό,τι τα περίμενα εγώ τουλάχιστον».

Στην παρατήρηση ότι είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «ό,τι χώρος δημιουργείται από το μεγαλύτερο πλεόνασμα θα δοθεί σε κοινωνικές δαπάνες και αυτό λέγεται αναδιανομή και είναι καλό πράγμα».

Υποστήριξε, δε, ότι «κάποιοι είχαν υπογράψει πλεόνασμα 5% επ΄ άπειρον» αν και όταν του επισημάνθηκε ότι αυτό δεν έχει συμβεί είπε ότι «είχαν υπογράψει 5% στο πρώτο Μνημόνιο, και 4,5% επ’ άπειρον στο δεύτερο Μνημόνιο και εν πάσει περιπτώσει είναι πολύ καλύτερα από αυτό που υπογράψαμε εμείς».

«Κάναμε ό,τι μπορέσαμε για τα πλεονάσματα» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «μια αριστερή διακυβέρνηση όταν θα έχει τα χέρια της λυμένα θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, τώρα δεν τα έχει λυμένα. Αυτό θα γίνει μετά το τέλος των Μνημονίων και με την πάροδο των επόμενων μηνών».

Μιλώντας ειδικά για τις συντάξεις σημείωσε ότι «υπάρχουν τα επιχειρήματα ανεξαρτήτως της στάσης του ΔΝΤ που να εξουδετερώνουν με χαρτί και με μολύβι τους λόγους μείωσης. Από ό,τι καταλαβαίνω υπάρχει ευήκοον ους για διαπραγμάτευση». «Το να μη μειώσεις τις συντάξεις με βάση την πορεία της οικονομίας είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς άλλου είδους παρέμβαση. Χρειάζεται να επαναδιαπραγματευούμε το θέμα αυτό» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προς ψήφιση στις 14 Ιουνίου στη Βουλή τα προαπαιτούμενα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» Καμμένου από τα Ψαρά: Προανήγγειλε ανακήρυξη ΑΟΖ και επέκταση των συνόρων

ΑΚΟΜΑ: Φωτίου: «Πρέπει να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα των Ρομά – Χρειάζεται κοινωνική ένταξη»