Ο Πύργος του Άιφελ θωρακίζεται κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων (pics)

Άιφελ

Με παχιά αλεξίσφαιρα γυάλινα τείχη και μεταλλικούς φράκτες θωρακίζουν οι γαλλικές Αρχές τον Πύργο του Άιφελ, για την αποφυγή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η νέα περίφραξη αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου κι εντάσσεται στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας, που έχουν στοιχίσει σχεδόν 35 εκ. ευρώ, ενώ η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν προκαλέσει το θάνατο πάνω από 240 ανθρώπων από το 2015.

Άιφελ03 Άιφελ03

Τα γυάλινα τείχη πάχους 6,5 εκατοστών θα είναι αλεξίσφαιρα και θα αντέχουν σε επιθέσεις με οχήματα. Θα τοποθετηθούν στις δύο πλευρές της πλατείας, κατά μήκος του μπουλεβάρ Quai Branly και της λεωφόρου Gustave Eiffel, ενώ στις άλλες δύο πλευρές θα ανεγερθούν μεταλλικά φράγματα ύψους 3,24μ – το ένα εκατοστό του ύψους του διάσημου Πύργου.

Τουρίστες που επισκέφθηκαν χθες το εμβληματικό αξιοθέατο του Παρισιού είπαν ότι με τα νέα μέτρα νιώθουν πιο ασφαλείς, αν και δεν έχουν σβήσει από τις μνήμες τους οι αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών το Νοέμβριο του 2015 στη γαλλική πρωτεύουσα.

Άιφελ05

«Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς. Νομίζω ότι είναι φανταστική ιδέα. Βλέποντάς τον φράκτη νιώθη ασφαλέστερη», δήλωσε Πολωνή τουρίστρια.

Άλλοι επεσήμαναν ότι οι τουρίστες δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν βόλτα κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. «Αλλά νομίζω ότι είναι καλή ιδέα», είπαν.

Όπως και σε άλλα τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία, άνδρες της αντιτρομοκρατικής περιπολούν στην περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ, ενώ από τον Ιούνιο του 2016 είχαν τοποθετηθεί προσωρινά τείχη ασφαλείας, που πλέον αντικαθίστανται με τα μόνιμα, τα οποία θα είναι «απείρως ομορφότερα και πιο ρομαντικά», όπως υποσχέθηκε ο Μπερνάρ Γκοντιγιέρ, πρόεδρος της εταιρείας εκμετάλλευσης του μνημείου.

Άιφελ04

Τα νέα τείχη εντάσσονται στο πρόγραμμα συνολικής ανακαίνισης του Πύργου του Άιφελ συνολικού κόστους 300 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της οποίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν σε έξι χρόνια στο Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος στο Μόναχο: Επίθεση με μαχαίρι με μια νεκρή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ρωσία δημιουργεί ζώνες υπεράκτιων (Offsore) εταιρειών

ΑΚΟΜΑ: Δισεκατομμύρια τόνους πάγου χάνει η Ανταρκτική κάθε χρόνο